Začetek Filatelija Nove znamke September 2009

Obrazec za prijavoZadnje na forumuCouldn't connect to the forum database.

Nove znamke September 2009 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Peter Kramar   
Ponedeljek, 28 September 2009 18:47

V petek 25. septembra so izšle nove poštne znamke, ki jih boste naročeni člani Društva zbirateljev Sciurus prejeli v petek na srečanju. Tokratni motivi so Živalstvo: Hrošči. Set vsebuje tri posamezne znamke: rogač, alpski kozliček, puščavnik ter blok z močvirskim keršičem.

 

Pod tematiko Cestna vozila je upodobljen Piranski trolejbus. Pod tematiko Umetnost pa Romantično slikarstvo (krajina). Upodobljena je slika Antona Kraingerja (1829-1870) Bohinjsko Jezero. Znamka je zanimiva tudi zaradi tega, ker je bil enak motiv upodobljen že na Jugoslovanski znamki (1968, Michel: 1298/2), ta pa je bila proglašena za eno najlepših znamk sveta tistega časa.

   

 

 

Prvič je v Sloveniji izšel tudi Joint Blok z naslovom Hiška. Joint blok je nastal v sodelovanju s poštno organizacijo hrvaške, kjer bodo izdali znamko z istim motivom. V društvu zbirateljev bomo spremljali izid znamke na hrvaškem in o tem poizkušali pravočasno obvestiti.

 

Izšla je znamka ob 150. letnici prenosa sedeža lavantinske škofije ter deseta obletnica beatifikacije škofa Antona Martina Slomška.

 

Naslednja izdaja bo 27. novembra.

 

 

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 28 September 2009 19:27
 
 

Ankete

Kaj prevladuje v vaši zbirki?