Začetek Numizmatika Spominski kovanci, izdani ob 10. obletnici evrogotovine

Obrazec za prijavoZadnje na forumuCouldn't connect to the forum database.

Spominski kovanci, izdani ob 10. obletnici evrogotovine PDF Natisni E-pošta
Prispeval Peter Kramar   
Torek, 10 Januar 2012 22:22

Od torka, 3. 1. 2012, so v 25 poslovalnicah Deželne banke Slovenije v prodaji spominski 2-evrski kovanec, spominski 2-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja in spominski 2-evrski kovanec v obliki kartice s kovancem v tehniki visokega sijaja, ki jih je Republika Slovenija izdala ob 10. obletnici evrogotovine.

Spominski 2-evrski kovanec je na voljo po nominalni vrednosti 2 EUR, 2-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja po 7 EUR, spominski 2-evrski kovanec v obliki kartice s kovancem v tehniki visokega sijaja po 12 EUR.

 

V letu 2012 bosta predvidoma v mesecu januarju v prodaji zbirateljski zlatnik in srebrnik, izdana ob dogodku Evropska prestolnica kulture – Maribor 2012, predvidoma v juliju pa bodo v prodaji zbirateljski zlatnik, srebrnik in 3-evrski dvokovinski kovanec, ki jih je Republika Slovenija izdala ob 100-letnici osvojitve prve olimpijske medalje (tudi v tehniki visokega sijaja), ter zbirka evrokovancev z letnico kovanja 2012.

 

V prosti prodaji bo celotna izdaja numizmatičnih vrednosti, zmanjšana za število prednaročil, ki smo jih v Deželni banki Slovenije zbrali v letu 2011. Tudi v letu 2012 je v izbranih poslovalnicah Deželne banke Slovenije mogoče prednaročiti numizmatične vrednosti, ki bodo ob različnih priložnostih izdane v letu 2013. Abonenti, ki v letu 2011 iz rezervacij niso kupili zlatnika, srebrnika ali seta kovancev BU, so izbrisani iz liste abonentov.

Zaradi majhne količine izdanih kartic s kovancem bodo le-te prvih 30 dni na voljo le abonentom.

vir: DBS (http://www.dbs.si/obanki/novice/vsebina.asp?MapaID=311&NewsId=430)

 

 
 

Ankete

Kaj prevladuje v vaši zbirki?